Kauppakeskus Valkea - pahuuden pesä

Suomalaiset tietävät, että on vaarallista liikkua Helsingin rautatieasemalla ja sen tunneleissa yksin iltaisin tai yöaikaan.

Ouluun on syntynyt vastaavanlainen pahuuden pesä, kuin Helsingin rautieasema. Tuo paikka on kauppakeskus Valkea. Yhteneväistä Helsingin rautatieaseman ja Oulun Valkean välillä on tilojen ympärivuorokautinen aukiolo sekä lämpimät sisätilat kaupungin keskustassa.

Valkea on huumemyynnin keskus

Valkeassa myydään avoimesti huumeita ja kaikkea mahdollista mustanpörssin artikkelia. Oululaisten vanhempien olisi hyvä tietää, että omia teini-iässä olevia lapsia ei tulisi päästää Valkeaan yksin tai iltaisin.

Osallistuin maanantaina Valkeassa järjestettyyn vaalipaneeliin. Todistin omin silmin, kuinka poliisi suoritti huumejengin pidätyksen Valkean sisätiloissa. Tämä kaikki tapahtui aikana, jolloin Valkeassa kulkee täysin tavallisia kansalaisia ostoksilla.

Valkeassa harjoitetaan saalistusta, jonka kohteena ovat alaikäiset lapset

“Kuvio menee siten, että ensin voitetaan nuoren luottamus ja heitä houkutellaan lähtemään maahanmuuttajataustaisten henkilöiden asunnolle muun muassa lupaamalla alkoholitarjoilua. Asunnolla tytöille todellakin juotetaan alkoholia, jotta miehet pääsevät lopulliseen tavoitteeseensa. Kun tyttö on riittävän puolustus- ja harkintakyvytön, useampi nuori mies käyttää häntä seksuaalisesti hyväksi.”

Kysymyksessä on tietenkin raiskaus ja lapsen törkeä seksuaalinen hyväksykäyttö. Oulussa nähtiin uudenvuoden yönä juuri edellä kuvattu kuvio. Kaksi alaikäistä tyttöä houkuteltiin Valkeasta Tuirassa sijaitsevaan asuntoon, jossa raiskaus tapahtui. Saamieni tietojeni mukaan tytöt olivat 13-vuotiaita.

Vastaavia tapauksia on ollut muuallakin Suomessa. Yhteinen tekijä näille ovat lämpimät julkiset tilat, alaikäiset ja ulkomaalaistaustaiset miehet sekä alkoholi ja huumeet.

Rotuaarin kattaminen

Oulussa on suunniteltu kävelykatu Rotuaarin kattamista. Olen uudistusmielinen ja kannatan hanketta mikäli sitä ei rahoiteta pelkästään veronmaksajien taskusta.

Ensin tulisi kuitenkin ratkaista Valkean ongelmat, jotta emme laajenna pahuuden pesää koko Oulun keskustan laajuiseksi. Nykyisellään ongelmaan on helpompi tarttua, koska valvottava alue on varsin pieni.

Valkeassa tulisi olla ympärivuorokautinen vartiointi ja valvonta.

Valkean turvallisuusongelmat kauppakeskuksen tiedossa

Kauppakeskus päätettiin sulkea miehiltä yhdeksi illaksi, koska siellä oli tarkoitus järjestää naisille suunnattu tapahtuma. Asiaa perusteltiin näin: “kesäkadun sulkemisella halutaan taata tapahtuman onnistuminen ja turvallisuus.”

Tämä osoittaa sen, että kauppakeskuksen tiedossa on Valkean ongelmat, mutta ongelmaa ei haluta hoitaa pitkäaikaisella ratkaisulla.

 

Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.), Oulu
teurajarvi@hotmail.com / 0408073847

 

Voit lukea kaikki aikaisemmat Jari-Pekka Teurajärven kirjoittamat Uuden Suomen blogit täältä:http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

 

LÄHTEET

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Suomalaiset tietävät, että on vaarallista liikkua Helsingin rautatieasemalla ja sen tunneleissa yksin iltaisin tai yöaikaan."

Jos Oulussa näin luullaan, niin menetys ei ehkä sittenkään ole suuren suuri.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jouni Snellman.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Päivän hauskin kirjoitus, melkein yhtä hauska kuin Leo Mellerin saarnat roolipeleistä ja hevimusiikista saatananpalvontana.

Kiitos!

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jiri Nieminen. Mukava kuulla, että jaksoit lukea kirjoituksen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Päivän paras ploki Puheenvuorossa. Ansaitsisi päästä karuselliin!

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Pertti Väänänen. Päivää on toki vielä jäljellä, mutta mukava saada positiivista palautetta kirjoituksesta.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Eikös siellä Oulun suunnalla esiinny seksuaalisviritteistä liikehdintää ja houkuttelua myös sikaloiden liepeillä ihan kantasuomalaisten toimesta? (Toimeenpantuna) ((Putteriepu)) ;)

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Ilkka Nielsen. Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla välimatkat ovat pitkät. Tuohon kysymykseesi voisi todeta, että "eikös teillä siellä Helsingin suunnalla tapahdu sitä sun tätä", kun Turussa jotain sattuu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suviksille nämä ulkomaiset pedofiilit ovat vain uhreja joita pitää ymmärtää ja halata.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kun luo tällaista hengailutilaa, tulos on tuo. Joko lisää valvontaa, vartijoita, poliiseja tai ovet kiinni.

Valistusta haitannee että terveestä ennakkoluulosta on tehty jotain rasismia.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Oulu oli ennen hieno ja turvallinen kaupunki. On sääli, että se - ja sen ydinkeskustassa oleva Valkea - ovat nyt viime vuosina muuttuneet Jari-Pekan kertomaan suuntaan eli monenlaisten ongelmien keskuspaikaksi pohjoisessa Suomessa.

Toimituksen poiminnat