Soinille tuli noutaja

Soinille tuli noutaja

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tehnyt suomalaista poliittista historiaa, jonka veroista on lähihistoriassa tuskin kenelläkään muulla kuin presidentti Urho Kekkosella. Soini on luonut suomen maaseudun puolueen (SMP) raunioilta oman puolueen ja johtanut sitä melkein koko puolueen 20 vuotisen historian ajan.

Timo Soini oli syy, miksi lähdin mukaan politiikkaan. Hänen kykynsä puhua populistisesti eli vaatia asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla ”todellista kansaa” ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan vetosi myös minuun. Se mitä perussuomalaiset Timo Soinin suulla ovat luvanneet ja mitä ovat valtaan päästyään toteuttaneet jääkööt lukijoiden omaksi arvioitavaksi.

Timo Soinin valta-asema puolueen suvereenina johtajana alkoi murtua vuoden 2015 Turun puoluekokouksesta alkaen. Soinille ei varteenotettavia haastajia ole ilmaantunut missään vaiheessa. Oululainen varavaltuutettu ilmoitti haastavansa puheenjohtajan Turun puoluekokouksessa 2015, mutta hän oli haastajana lähinnä vitsi. Sama henkilö on perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana Oulussa kevään 2017 vaaleissa. Sama mies on tuomittu 2016 kaksi kertaa rikoksista, jotka ovat kohdistuneet oman puolueen paikallista jäsentä kohtaan.

Soinin asema alkoi murtua, kun puoluekokouksessa äänestettiin puolueen varapuheenjohtajista. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi perussuomalaiset eivät valinneet Soinin suosittelemaa Juho Eerolaa, vaan valituksi tuli oululainen Sebastian Tynkkynen. Tynkkysen korostamat teemat vetosivat puoluekokousväkeen kuin viina alkoholistiin. Tynkkynen puhui kentän äänellä: itsenäinen rahapolitiikka, EU-kritiikki ja monikulttuurisuuden vastustaminen. Valintansa jälkeen Tynkkynen totesi: ”Valintani on ehdottomasti hyvin selkeä signaali puoluejohtoa ja sen linjaa kohtaan”.

Tynkkysen valinta kumpusi erityisesti kentän tyytymättömyydestä perussuomalaisten hallitustaipaleen alkuun. Keväällä käytyjen eduskuntavaalien 2015 aikana televisiossa pyöri puolueen mainos ”Piikki kiinni”, joka oli perussuomalaisten vaalien kärkiteema. Suomeksi sanottuna Kreikkaan ei enää rahaa. Perussuomalaiset olivat välittömästi hallitustaipaleen alkumetreillä kuitenkin hyväksymässä Kreikan 3. tukipakettia. Kenttä ei voinut uskoa tätä todeksi.

Timo Soini ja muu puoluehallitus vastasi kentän ääneen erottamalla Sebastian Tynkkysen puolueesta. Tekosyy erottamiselle saatiin, kun Tynkkynen vaati koolle puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokousta päättämään perussuomalaisten jatkosta Suomen hallituksessa. Tynkkynen erotettiin puolueesta puoluehallituksen kokouksessa, jossa hän ei itse ollut paikanpäällä. Hän oli kokouksen aikaan Pohjoismaiden poliittisten nuorisojärjestöjen kokouksessa Islannissa. Tynkkynen oli saanut laajaa kannatusta vaatimuksilleen.

Turun puoluekokouksessa kaikista puhujista selkeästi kovimmat aplodit sai europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Sali raikui hänen pitämänsä puheen jälkeen ja puheen aikanakin. Tuolloin tajusin, että Jussi Halla-aho on ainoa, joka pystyisi haastamaan Timon Soinin puheenjohtajavaalissa. Tämän näki myös Timo Soinin ilmeestä Halla-ahon puheen aikana.

Halla-ahoa ei kuitenkaan mielletä johtajaksi ja hänellä ei ole kokemusta puheenjohtajuuksista puolueen toimielimissä. Ei paikallisyhdistyksen, piirin tai muunkaan puolueen organisaation puheenjohtajuuksia.

Kirjoitin blogissani 19.9.2016, että ”perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu”. Tiesin, että haastajia Timo Soinille tulee, mikäli hän on edelleen ehdolla puheenjohtajaksi puoluekokouksessa 2017. Soini on pedannut paikkaansa Jussi Niinistölle, joka on ollut puolueen 1. varapuheenjohtaja pitkään. Homman piti mennä niin, että Soini jatkaa puheenjohtajana vuoteen 2019 saakka ja Jussi Niinistö jatkaa siitä. Niinistön valinta puolueen puheenjohtajaksi oli tarkoitus varmistaa tekemällä hänet tunnetummaksi ehdokkaana presidentinvaaleissa 2018.

Yllätyin Jussi Halla-ahon ilmoituksesta 30.12.2016, että hän lähtee erittäin todennäköisesti puheenjohtajaehdokkaaksi puoluekokouksessa 2017, riippumatta siitä onko Soini ehdolla vai ei. Mielessäni olin pohtinut muita vaihtoehtoja haastajaksi, mutta rehellisesti sanottuna toista varteenotettavaa haastajaa en ole keksinyt. Heikoimmillakin avuilla olisi todennäköisesti pärjännyt, mutta nyt tilanne on saletti. Jussi Halla-ahosta tulee perussuomalaisten puheenjohtaja kesällä 2017.

Kenttä on pettynyt Soinin johtaman perussuomalaisten politiikkaan. Kaikki vaalilupaukset on petetty. Ainakin kärkiteemat, joilla edelliset vaalivoitot on ansaittu. Kenttäväkeä ei paljoa kiinnosta se, että Soini sai korjattua SMP:n kokeman vääryyden eli seteliselkärankaisten puoluetukilain. SMP:läiset eli perussuomalaisittain ”soiniuskovaiset” ovat tietenkin asiasta eri mieltä.

Soini on selkeästi havainnut nuivien uhkan ja puoluetoimiston mukaan kuntavaaleihin lähdetäänkin SMP:läiset kärkenä: ”vanhat konkarit tietävät kuinka vaalit voitetaan”. SMP:läisiä on viimeaikoina lennätetty aina Brysseliin saakka, jotta heidät saataisiin pidettyä tyytyväisinä. Heitä tultaisiin tarvitsemaan kesän 2017 puoluekokouksessa ja puheenjohtajavaalissa.

Puoluekokouksessa saavat äänestää kaikki kokousvuoden 2017 ja edellisen vuoden 2016 puolueen jäsenmaksunsa maksaneet. Parhaimmillaan maksaneita jäseniä puolueella oli noin 10 000, mutta tällä hetkellä arvioni mukaan enintään 5000. Puoluetoimiston ja Soinin hokema 10 000 jäsentä on historiaa ja perustan väitteeni sille jäsenkehitykselle, mikä Pohjois-Pohjanmaalla on vallinnut vuosina 2015 ja 2016.

Puoluekokoukseen saapuu todennäköisesti reilut 1000 äänioikeutettua. Soinin vahvuudeksi äänestyksessä voidaan laskea se, että nimenomaan soiniuskovaiset ovat maksaneet puolueen jäsenmaksunsa ajallaan. Halla-ahon kampanjapäällikön tärkein tehtävä olisikin saada Jussin kannattajat maksamaan jäsenmaksut, sillä juuri tämä porukka on ollut eniten pettynyt puolueen politiikkaan ja jättänyt maksunsa maksamatta.

MTV toimitti kyselyn perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille ja kyselyn mukaan 55% halusi Soinin jatkava puheenjohtajana. Pari vuotta sitten saman kyselyn tulos olisi lähennellyt 100% lukemia. Kyselyn aikaan ei Halla-ahon ehdokkuus ollut vielä tiedossa. Kyselyssä eivät ole mukana myöskään perussuomalaiset nuoret, jotka lukeutunevat Halla-ahon kannattajiin. Nuorten äänillä oli vahva vaikutus Tynkkysen valintaan puolueen varapuheenjohtajaksi. Tynkkysen saama kohtelu ei varsinaisesti ole nostanut Soinin osakkeita nuorten parissa. Nuorisojärjestön jäsenmääräkehitys on ollut päinvastainen puolueen jäsenmääräkehitykseen nähden. Nuorisojärjestön jäsenyys ei kuitenkaan tuo äänioikeutta emopuolueessa, vaan puolueen jäsenmaksu tulee olla maksettuna erikseen.

Puolueen tulevaisuus

Halla-aho tarvitsee tuekseen nuivan varapuheenjohtajiston pelkästään oman kokemattomuutensa vuoksi. Puoluekokouksessa tultaneen näkemään varapuheenjohtajaehdokkaina nuivalta osastolta ainakin Juho Eerola, Sebastian Tynkkynen ja Laura Huhtasaari. Heillä on myös hyvät mahdollisuudet tulla valituiksi, kun Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Rannalle jäisi tällöin Niinistö. En usko Hanna Mäntylän olevan käytettävissä varapuheenjohtajaksi.

Puoluesihteerinä on toiminut nuivien Riikka Slunga-Poutsalo. Hänellä ei ollut haastajaa Turun puoluekokouksessa 2015. Kentällä puoluesihteerin suhteen on kuulunut soraääniä. Nuivien nousu puolueen johtoon tullee pelastamaan kuitenkin hänen paikkansa puoluesihteerinä, mikäli hän on käytettävissä. Puolueen lehden päätoimittajana jatkaa nuivien Matias Turkkila.

Puoluetoimiston työsopimukset uusitaan todennäköisesti kahden vuoden välein aina puoluekokouksen jälkeen. Työmies Putkonen ei ole varsinaisesti kenttäväen suosiossa, mutta puoluetoimiston ja Soinin kylläkin. Nuivien tullessa valtaan Putkonen saanee lähteä, sillä muunlainen päätös nakertaisi välittömästi Halla-ahon johtaman puolueen sisäistä uskottavuutta.

Puolue asemoituu reilusti nykyistä oikeammalle. Köyhien asia saa jäädä, eikä puolue ole enää yleispuolue. Tärkeimpinä teemoina tullaan näkemään nuivan manifestin sisältö eli tiukempi maahanmuuttopolitiikka. Lisäksi EU- ja eurovastaisuus sekä natomyönteisyys.

SMP:läisten hyysääminen puolueen sisällä loppuu ja nuorempi sukupolvi saa mahdollisuuden. Puoluetta voidaan alkaa kutsua aidosti perussuomalaisiksi ja ulkomailla rinnastetaan puoleisiin, kuten Front National (Kansallinen rintama, Ranska), PVV (Vapauspuolue, Hollanti), Sverigedemokraterna (Ruotsi), AfD (Vaihtoehto Saksalle).

Vaikutukset Suomen politiikkaan

Soini nimesi perussuomalaiset ministerit itsevaltiaan tavoin ihan itse. Miksei näin tekisi puheenjohtajana myös Halla-aho? Tämä tarkoittaisi koko perussuomalaisen ministerikaartin vaihtoa?

Kelpaisiko nykyinen hallitusohjelma Halla-ahon johtamille perussuomalaisille?

Entä kelpaisiko Halla-ahon ministerivalinnat tai ohjelma muille hallituskumppaneille?

Perussuomalaisten kesän 2017 puoluekokous on siis merkittävä tapahtuma Suomen politiikan kannalta ja ennustankin ennenaikaisia eduskuntavaaleja.

Entä säilyvätkö kuntavaaleissa keväällä valittujen valtuustojen perussuomalaiset ryhmät yhtenäisinä? Paikoittain vaaleissa ehdokkaana olleet huomaavat SMP:läisten jakaneen luottamustehtävät ohi perussuomalaisten ja tekevät omat johtopäätöksensä?

Mikä on äänestäjän kuluttajasuoja kuntavaaleissa? Äänestääkö hän Soinin perussuomalaisia vai Halla-ahon perussuomalaisia?

Mitä Soinille jää

Soinille jää perussuomalaisten tukisäätiö. Puolue on pumpannut rahaa säätiöön ja säätiön hallitus päättää varojen käytöstä suvereenisti. Säätiön hallitus päättää itse hallituksen kokoonpanon ja täydentää itse tarvittaessa itseään. YLE ajankohtaisen kakkosen toimittaja Timo Seppänen kirjoitti näin: ”kaltaiseni pölvästi kuvittelee tietenkin, että säätiön tehtävänä on tukea puoluetta nimeltä Perussuomalaiset. Tosiasiassa asia näyttää olevan päin vastoin.”

Mielenkiintoisena yksityiskohtana säätiön toiminnasta kerrotaan perussuomalaisten sivuilla näin: ”säätiö tukee Suomen Maaseudun Puolueen ja SMP:läisen liikkeen tutkimusta ja historiankirjoitusta sekä niihin rinnastettavaa toimintaa. Säätiö voi myös auttaa SMP:läisen liikkeen veteraaneja, sotaveteraaneja sekä näiden leskiä ja perheitä.”

 

Jari-Pekka Teurajärvi

teurajarvi@hotmail.com / 0408073847

 

LÄHTEET

https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002843870.html

http://yle.fi/uutiset/3-8407260

https://

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612302200047494_uu.shtml

http://www.vaalimanifesti.fi/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perussuomalaisten_Tukis%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6

https://www.perussuomalaiset.fi/yhteystiedot/perussuomalaisten-tukisaatio/

http://yle.fi/uutiset/3-6366056

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vain kuulumalla Perussuomalaisiin jäseniin voi vaikuttaa puolueen puheenjohtajan valintaan.

- https://www.perussuomalaiset.fi/tule-mukaan/jasenyys/

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jarmo. Vaikuttaa voi monella tavalla, mutta vain puolueen jäsenmaksunsa sääntöjen mukaisesti hoitaneet saavat äänestää. Muutamalla henkilöllä on kaksi ääntä käytössään, koska saavat äänestää myös piirijärjestön äänellä. Näitä henkilöitä on yhtä monta kuin piirejäkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On asiallisen sävyinen kirjoitus, jossa faktat pitävät paikkansa. Sen verran tohon, että Soinilla oli haastaja jo aikaisemmassa puoluekokouksessa.

Syntyi myös aikanaan erikoinen tilanne, kun Sandvik pyrki jatkokaudelle puoluesihteeriksi ja hänelle ilmestyi haastaja. Putkonen meni puhujapönttöön ja alkoi kiukuttelemaan kokousväelle. Siinä väki katseli huuli pyöreänä. Varmaan moni ihmetteli minkäslaista demokratiaa täällä on?

Puolueessa on puolueen historian kannalta merkittävä henkilö käytännössä pyyhitty pois kokonaan, hänen nimeä ei mainita. Soini ei häntä kättele. Hän on entinen puoluesihteeri ja puolueen lehden entinen päätoimittaja Rolf Sormo. Hän oli myös eduskuntatoimittaja. Sormo on se, joka otti SMP-aikana Soinin jäsenhakemuksen vastaan ja oli Perussuomalaisten alkumetreillä nostelemassa Soinin kanssa vaalikylttejä telineisiin. On ollut Perussuomalaisissa monessa mukana ja on vieläkin puolueen jäsen. Sandvik valittiin Sormon tilalle puoluesihteeriksi ja myöhemmin Poutsalo Sandvikin tilalle.

On erikoista miten sellaisen meriitin puolueen toiminnassa luonut mies pyyhitään pois, siis ei mitään mainintoja missään. Korkeintaan jossain osallistujaluetteloissa. Nyt on pitkän ja yli kymmenen vuoden pannan jälkeen saanut jonkun paikan jostain HUS:n ruotsinkielisten etuja valvovasta toimielimestä. Ilmeisesti tämäkin on merkki vanhan klikin vallan murenemisesta. Ei taida olla Soinin kirjoissakaan mitään mainintaa Sormosta.

Sormo jo SMP-aikana istui Veikko Vennamon kanssa suunnittelemassa vaalikampanjoita. Hänet on pyyhitty pois, kuten Neuvostoliitossa poistettiin henkilöitä valokuvista.

Sormosta on sanottu, että se intiaanin näköinen, jolla on paljon tietoa puolueen historiasta ja paljon kokemusta.

Säätiöstä

Oli kyse mistä puolueesta tahansa, niin säätiö on työkalu jolla muutetaan puoluetukea (veronmaksajien) rahaa puolueen "omaisuudeksi"

Siihen puoluetuki ei ole tarkoitettu. Säätiöllä kierretään sääntöjä.

Aikanaan Perussuomalaiset kovasti arvostelivat RKP:n takana olevia säätiöitä. Osoittaa puolueen luotettavuuden tason, kun nyt on sama tilanne itsellä. Eikä tässä ollut kyse siitä istutaanko hallituksessa, vai ei. Sitä selitystä ei onneksi voi joka paikassa käyttää.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

RKP:n takana olevilla säätiöillä on alunperinkin ollut säätiöiden säännöissä että ne voivat tukea puoluetta. Varansa säätiöt ovat saanet lahjoituksina ja huolellisella varallisuuden hoidolla. Soinin säätiö taas on saanut rahansa puolueelta ja siinäpä se sellainen hiuksenhieno ero onkin minkä takia Timo Soini ei hirveän syvällä rintaäänellä enää puhu RKP:tä tukevista säätiöstä yhtään mitään.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Ralf. Säätiökuvio on kyllä erikoinen. "Virallisen" perustelun mukaan säätiön avulla halutaan pitää puolueen talous kunnossa myös heikompina aikoina. Pelastiko säätiö SMP:tä konkurssilta? Ei. Konkurssi tuli, mutta säätiö jatkoi elämää ja on nykyisin Perussuomalaiset r.p. tukisäätiö. Kävisikö taas samoin, mikäli puolue ajautuisi taloudellisiin vaikeuksiin?

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jorma. Olen saanut kunnian keskustella Rolf Sormon kanssa. En kuitenkaan kommentoi hänen tilannettaan sen enempää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Perussuomalaisten ainoa mahdollisuus selviytyä uskottavana puolueena on hankkiutua eroon Soinista ja hänen lähipiiristään. Tämä tapahtuu parhaiten pudottamalla Soini pois puheenjohtajan paikalta.

Soinin johdolla ps-puolue on muuttunut joksikin aivan muuksi kuin mitä se oli ennen hallituspuolueaikaa.

Vanha hokema, sen lauluja laulat, kenen leipää syöt, sopii Soiniin kuin nyrkki nenään. Huono puoli on se, ettei kukaan tiedä, kenen leipäpussia Soinin käsi kaivelee.

Sen verran taajaan on takki kääntynyt.

Sylttytehdas löytynee kuitenkin Brysselin suunnalta.

Pasi Sillanpään blogin otsikkoa siteeraten:

"Harhautukset ovat tulleet jäädäkseen."

Toivottavasti ne ovat Soinin kohdalla ensi vuonna historiaa.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Juha-Pekka. Arvostan kovasti Soinin elämäntyötä. Puolueen sisällä on kuitenkin kaksi selvää ryhmittymää, jotka ratkaisevat puolueen lähitulevaisuuden poliittisen suunnan ensi kesän puoluekokouksessa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Positiivinen kirjoitus Perussuomalaisista.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kannattaisi keskustalaisen blogistin keskittyä oman puolueensa vuosikymmenien aikana tekemiin "lehmänkauppoihin" ja "lautakasoihin". Tällä hetkelläkin jäsenistä löytyy kaksilla rattailla kulkeva Väyrynen. Taitaa olla kyseessä "persun" pelko?

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Anita. Kirjoitan mieluummin tulevaisuudesta kuin historiasta. Historiaa ei voi muuttaa, mutta tulevaisuuteen voimme vaikuttaa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ettei hyvät tavat unohtuisi niin toivotan kaikille rehellistä ja reilua 100-vuotisjuhlavuotta 2017!

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Anne Berner & HUS, Pekkarinen & tuulivoima, Nuorisosäätiö+Alppimajaosake Itävallassa, Nuorisosäätiö&Vanhanen, Kaikkonen, Vihriälä, Terra Fame, Yle...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Pitäisi tutustus Perussuomalaiset rp:n sääntöihin sekä Perussuomalaisten tukisäätiön ja puolueen välisiin taloudellisiin järjestelyihin!
Soinia ei syrjäytä kukaan, ainoastaan hänen oma päätöksensä tai kuolema! Puheenjohtajan tehtävästä luopuessaan hän tulee varmistamaan hallitun vallan siirron joko Sampo Terholle tai Jussi Niinistölle?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

" Puheenjohtajan tehtävästä luopuessaan hän tulee varmistamaan hallitun vallan siirron joko Sampo Terholle tai Jussi Niinistölle?"

Onko niissä Perussuomalaiset rp:n säännöissä käytössä sana 'demokratia' vai pelkkä 'juntata'-verbi?

Henry

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jyrki. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan puoluekokousta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jari-Pekka hyvästä analyysistäsi.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Mukavaa luettavaa, mutta Soinia ei syrjäytä kuin kuolema tai oma ilmoitus luopumisesta puheenjohtajan pestistä.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Kari. Moni on varmasti samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän PasiKarlsson kuva
Pasi Karlsson

Tekstistä saa sellaisen kuvan, että Timo Soini on totaalinen rosvo !
Kirjoittajalla on ilmeisesti hyvät sisäpiirin tiedot !

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Kari. Arvostan Soinin elämäntyötä, mutta kukaan ei ole täydellinen. Soinia en rosvoksi sanoisi, mutta politiikka on kovaa peliä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Teurajärvi sai siis potkut Perussuomalaisista, mitä en ihmettele edellisen kirjoituksen huuhaan pohjalta. Tämäkään ei aivan asiassa pysy, vaikka paikoin omaa kiinnostavia spekulaatioita.

Puolueen maksavien jäsenten määrä tuskin on puolittunut. Näin ei ainakaan Varsinais-Suomessa tietääkseni ole. Pieni notkahdus taannoin oli, mutta uusia tulee tasaisen rauhallisesti sisään. Jäsenmäärällä ja kannatuksella ei siten ole hirveästi tekemistä keskenään.

Tapaus Tynkkysestä näkökulmasi on yksipuolinen, eikä siten luotettava. Jos sinulla ei ole faktoja asiaan lisättävänä, ole hyvä ja jätä aihe ja Tynkkynen rauhaan.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Mikko. Potkuja en ole saanut koskaan mistään. Puolueesta erosin.

Teknisesti ottaen en saanut potkuja edes aikoinaan Microsoftin matkapuhelinyksiköstä sen lopettaessa toiminnot Oulussa. Tämä siksi, että irtisanouduin ja sitä vastaan sain taloudellisen tukipaketin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa ja siitä ovat perintönä kansanviisaudet. Yksi näistä sopii Soinin puheenjohtajuuteen liittyen: ”ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa”. Mitä taas uusiin puheenjohtajaehdokkaisiin tulee, niin se osoittaa sen, että löytyy tervettä demokratiaa perussuomalaisissa.

Mitä tulee tähän ”piikki kiinni”-asiaan, niin sitä on erittäin vaikea toteuttaa luxemburgilaisessa osakeyhtiössä nimeltä Euroopan vakausmekanismi. Suomi liittyi siihen osakkaana eduskunnan ja ennen kaikkea Urpilaisen myötävaikutuksella 1,44 miljardin pääomalla vuonna 2012. Perussuomalaiset vastustivat liittymistä eduskunnassa 21.6.2012, mutta jäivät silloin vähemmistöön. Liityttiin siis ”torvet soiden” osakeyhtiöön, jota tai sen osaa ei voida koskaan syyttää oikeudessa!!!
Yhtiössä Suomen vastuut saattavat nousta aina 12,6 miljardiin euroon saakka ja yhtiöstä me emme voi erota. Mikäli kirjoittaja ei ole aidosti tästä tietoinen, niin sitä sopii ihmetellä. Tässä vähän tietopakettia EVM:stä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vakausmekan...

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jukka. EVM on minulle tuttu. Tiedän, että Suomi ei yksin olisi mahtanut asialle mitään. Mielipiteeni on, että ei edes yritetty tosissaan. Mielipiteeni on, että perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä räikeästi tässä asiassa.

Jari Pirinen

Jari-Pekka Teurajärvi pyrkii kuntavaaleissa 2017 Oulun kaupunginvaltuustoon. Hämmästellen olen seurannut hänen toimiaan muutaman vuoden ajalta perussuomalaisten riveistä. Teurajärvi oli puolueemme jäsen muutaman vuoden toimien kaksi kautta piiriyhdistyksen puheenjohtajana ja pari vuotta myös paikallisyhdistyksen luottamustehtävissä. Enempää hänellä ei ilmeisesti riittänyt sisu esiintyä aatemaailmamme puolestapuhujana, vaan pokka alkoi pettää oman edun tavoittelun käydessä yhä ilmeisemmäksi. Hänen jättämänsä jäljet kentällä ovat harmillisia, mutta kuitenkin korjattavissa kovalla yhteistyöllä oikeiden perussuomalaisten toimesta.

Kun nyt olen käynyt myös lukemassa muutamia hänen blogejaan ja kirjoituksiaan tällä ja muillakin foorumeilla, voin vain todeta, että kuinka oikeassa olemme Oulun paikallisyhdistyksessämme olleetkaan hänen edesottamustensa suhteen.
Insinöörinä hän väittää olevansa ongelmien ratkaisija ja pitkien analyyttisten kirjoitusten osaaja. Itsekehu kohdistuu myös hänen rehelliseen olemukseensa, laajaan tietämykseen eri toimialoilta ja valtakunnan politiikasta sekä rehtiin joukkuepelaamiseen puoluetoiminnassa. Eipä näitä asioita voisi helpommin ampua alas.

Ongelmien tuottajana hänen panoksensa on ollut vertaansa vailla, mutta ratkaisut niihin ovat jääneet muiden toimijoiden päänsäryksi. Kirjoitukset ovat todellakin "tohtoritason" luokkaa ja analyysit paljastavia. Rehellisyys, asiantuntemus ja joukkuehenki istuvat hänessä kuin tauti, mutta sopivat paremmin hänen uuteen toimintaympäristöönsä kuin meihin tavallisiin perussuomalaisiin.

Kiusattuna marttyyrinä esiintyminen ja puolueemme toimijoita rikoksista, rasismista ja väärinkäytöksistä syyttelevä "käytösmoguli" on nyt onneksemme siirtynyt toiminnastamme ulkokehälle. Innokkaasti hänestä taistelevat puolueet ovat joutuneet tyytymään Jari-Pekka Teurajärven ratkaisuun nousta valtakunnan politiikkaan keskustan ongelmien ratkaisijana. Siitä onnittelut Teurajärvelle ja myös keskustalle. Sitä onnea nimittäin tarvitsevat molemmat osapuolet.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Jari. Paljon tekstiä sinulta, mutta ei mitään näyttöä tai perusteluita väitteillesi. Kannattaa lukea kommentoinnin ohje ja sieltä erityisesti:

- Älä levitä huhuja tai valheita.

Oulun Perussuomalaiset ry aktiivien toiminnasta on kirjoittu jopa kirja, "Soinin kupla". Suosittelen kaikkia, joita oululaisten perussuomalaisten toiminta kiinnostaa lukemaan kyseisen kirjan. Sen saa minulta halutessaan lainaan. Olet Jari Pirinen yksi kirjan päähenkilöistä ja valitettavan huonossa valossa toimiasi kirjassa kuvataan.

Tiedän, että lähtöni perussuomalaisista oli puolueelle suuri menetys. Oulun Perussuomalaiset ry toimijat saivat minut vaihtamaan puoluetta.

Blogini lukijat voivat käydä kuuntelemassa tarkemmat perusteluni puolueen vaihdolle radio Pookin haastattelusta tämän linkin takaa: http://www.radiopooki.fi/uutiset/keski-pohjanmaa/t...

Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan koko haastattelun.

Kari Aaltonen

Soini on näyttänyt kyntensä hallituksessa,täytyy sanoa, että jos näitten toimien jälkeen vielä joku persuja äänestää niin ei ainakaan keski,eikä pieni tuloinen.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos kommentista Kari. Perussuomalaiset niittävät omaa satoaan ja vaalisloganiansa "Saat mitä tilaat".

Kari Aaltonen

Soini on kansan kyykyttäjä pahimmasta päästä.

Toimituksen poiminnat