Rasismi rehottaa perussuomalaisissa

Olen toiminut viisi vuotta perussuomalaisissa ja saanut mahdollisuuden tutustua isoon joukkoon perussuomalaisia. Perussuomalaisissa on paljon rasisteja.

Perussuomalaisissa on myös paljon maahanmuuttokriittisiä, joiden poliittinen intressi ei ole rasismi. Tämä asiallinen maahanmuuttopolitiikka ei saa kuitenkaan uskottavuutta jatkuvien rasististen ulostulojen ansiosta. Myös muu politiikan teko menettää uskottavuuttansa.

Rasismi käsitteenä on epäselvä ja tulkintoja siitä on lähes yhtä monta kuin tulkitsijoita. Rasismi ei ole Suomessa rikos. Rasistinen motivaatio rikoksessa voi kuitenkin johtaa ankarampaan tuomioon, kuin vastaava rikos ilman rasismia. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rikos ja rasistinen teko.

Rasismikortti heiluu tänä päivänä herkästi, mutta perussuomalaisten osalta usein ansaitusti. Perussuomalaisissa on myös paljon niin sanottuja tolkun ihmisiä. Nämä ihmiset joutuvat kärsimään ja saavat rasistin leiman pelkästään olemalla perussuomalaisia.

Maalaisrasismi on yleistä muidenkin kuin perussuomalaisten osalta. Tähän liittyy ennakkoluuloja ja muukalaispelkoa. Maalla käytetään yleisemmin arkikielessä sitä vanhaa suomalaista sanavarastoa, mikä kaupungeissa on jo kiellettyä. Maalaisrasismia pahempaa on rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuuden perusteella tapahtuva syrjintä.

Puolue näyttää sallivan rasismin. Joihinkin räikeimpiin tapauksiin on puututtu ja annettu kenkää puolueesta, kuten kansanedustaja Hirvisaaren tapauksessa. Useissa tapauksissa on selvinnyt varoituksella tai jäähyllä.

Tälläkin hetkellä useampi perussuomalaisten rasistinen möläytys on poliisin tutkinnassa. Sananvapauden rajoja koetellaan. Rasismin raja näissä on jo usein ylitetty.

Terhi Kiemunki teki itsestään rikosilmoituksen, koska oli kirjoittanut rasistisen kirjoituksen. Kiemunki halusi saada viranomaisen päätöksen, että onko kirjoitus rasistinen vai sananvapauden mukainen. Poliisin esitutkinnan jälkeen apulaisvaltakunnansyyttäjä päätti nostaa syytteen Kiemunkia kohtaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Terhi Kiemunki on perussuomalaisen kansanedustajan avustaja ja tuli tunnetuksi rasistisista kommenteistaan muslimilasten virpomiskommenteillaan.

Poliisin tutkinnassa on myös ainakin kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen sekä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen rasistiset kommentit. Hakkaraisen osalta ollaan edetty syyteharkintaan. Kumpaakin heistä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Edellä mainitut tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Rasismin annetaan puolueessa rehottaa, koska myös rasistilla on äänioikeus. Rasismiin pitäisi puuttua puolueen sisällä isolla kädellä, mutta mitä puolueesta jäisi jäljelle?

 

 

Jari-Pekka Teurajärvi (pj.)

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

0408073847 / teurajarvi@hotmail.com

 

 

 

Voit lukea kaikki aikaisemmat Jari-Pekka Teurajärven kirjoittamat Uuden Suomen blogit täältä: http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

 

 

 

LÄHTEET

 

US: Kiemunki ilmoitti tekstinsä poliisille – nyt tuli syyte

 

YLE: Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen kirjoituksista esitutkinta

 

YLE: Kansanedustaja Hakkaraisen muslimikirjoittelu etenee syyteharkintaan

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Olen pitkään miettinyt, miksi fiksut ja asialliset perussuomalaiset kuitenkin ovat samassa puolueessa näiden rasistien kanssa ja usein rasismia katsotaan sivusta siihen puuttumatta tai jopa selitellään parhain päin. Se, ei voi olla niiden toimijoiden hyödyksi, jotka haluavat saada yhteiskunnallisia muutoksia aikaan.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olen ollut 14 vuotta perussuomalaisissa ja seitsemän vuotta piirisihteerinä. Joukossamme ei piirissämme tänä aikana ole ollut yhtään rasistia.
Manipulointi tarkoittaa ajatusten ohjailua haluttuun suuntaan omien tarkoitusperien saavuttamiseksi. Kannattaa miettiä mitkä puolueet ovat aktiivisimmin näitä rasistietsintöjä tehneet!!!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pää puskaan - ja syvälle:

1) Kiellä kaikki.
2) Käännä huomio äkkiä muualle: syytä jotakuta jostain.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ai satakuntalaisissa perussuomalaisissa ei ole rasisteja? Naurettavaa soopaa. Otetaanpa esimerkkejä kärkipäästä:

Kansanedustaja Jalonen ideoi, että Kakkostie pitäisi päällystää siannahalla, että muslimit pysyisivät poissa.

Ja Laura Huhtasaari on monesti esiintynyt rasististen ääriliikeiden tilaisuuksissa ja kehuu niitä aina, kun vain tilaisuus tulee. Hän on todellinen rasisti par excrement.

Valheella on lyhyet jäljet.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

E.M:"Kansanedustaja Jalonen ideoi, että Kakkostie pitäisi päällystää siannahalla, että muslimit pysyisivät poissa."

Ideoiko? Vai totesiko FBssa kun _ensin_ ulkomaalaistaustaisen epäiltiin pahoinpidelleen nuoren naisen, että;"Pitäskö hallituksen kokeilukulttuurin hengessä koittaa mitä vaikutuksia siannahalla päällystetyt tiet tekis?"
Näillä kotimaisilla naisillahan nyt ei ole Mäkisen kaltaisille mitään merkitystä, vaan heitä ja kaikkia muitakin toisinajattelevia hän voi haukkua törkeillä nimityksillä.

Valheella on lyhyet jäljet.

PS hienoa, kun heittelet tolleen noita sivistyneemmän kansanosan käyttämiä ilmaisuja ja osoitat älyllisen ylivertaisuutesi meitä vähemmän kouluja käyneitä kohtaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #69

Turhaa sönkötystä. Se nimittäin on juuri sitä rasismia, että kun yksi tekee rikoksen, niin heti ollaan yleistämässä koko porukkaa rikollisiksi. Näin toimi Jalonen. Ja kertoi samalla kaikille, minkätasoista ajatteluvärkkiä hartioidensa välissä kantaa.

Nimimerkki Kalervo Niementauksella ei ole mitään edellytyksiä esittää arvioita siitä, mitä mahdan ajatella naisrauhasta. Voin kertoa, mutta ei siinä ole mitään dramaattista: kaikki väkivalta on väärin. Siitä voi sitten nohevammat päätellä loput.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #70

Se juuri on rasismia, että kun yksi, kaksi, kolme , neljä, viisi, viisisataakuusitoista, viisisataaseitsemäntoista, viisisataakahdeksantoista tekee rikoksen, niin:

-se on edelleen yksittäistapaus

-poliisi ohjeistetaan sisäministeriöstä käsin vaikenemaan asiasta ja saattamaan näin viattomat ihmiset vaaraan.

-asiasta syyllistetään kaikki muut, paitsi ne, jotka näitä rikoksia tekevät ja se ideologia tai kulttuuri, joka näiden rikosten yleisyyteen vaikuttaa.

Kun sitten vielä lasketaan tähän päälle se, että kysymys on henkilöistä, joiden täysin vailla asiallista perustelua olevan oleskelun me kaikki, uhreja ja heidän omaisiaan myöden joudumme vastoin tahtoamme kustantamaan, niin luulisi sinunkin jo huomaavan, että nähdäksesi todellisen rasistin sinun ei tarvitse kuin katsoa peiliin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Muualla maailmassa on vapaus sanoa mitä ajattelee ja vapaus heittää välistä herjaakin.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Kannattaisi myöntää asia joka on selvä. Perussuomalaisia on tuomittu Kiijottamisesta kansanryhmää vastaan, eikä pitäisi olla epäselvyyttä että puolueessa rasisteja. Ennen kuin puututte vakavasti puolueen sisällä olevaan rasismiin, se tullaan liittämään tehin. Samalla annatte ymmärtää että Soldier of Odinit ja SVL kaltaiset järjestöt ovat hyväksyttyjä.

Reijo Jokela

Se ei liene monellekkaan epäselvää, etteikö puolueessa olisi rasisteja, mutta nuo tuomiot ovat olleet puhtaasti poliittisia.
Jos vertaa noita tuomioihin johtaneita "kiihotuksia" siihen, että meillä saa televisiossa sanoa, että homoseksuaalisuudesta pitäisi tulla kuolemanrangaistus, niin huomaa kyllä jokainen, joka ilman värilaseja asioita katsoo, että nuo kiihottumisoikeudenkäynnit ja tuomiot ovat täysin poliittisia.

Rauno Järvenpää

Just näin,ei ole rasisti se joka suojelee omaa kansaansa,kritisoimalla tätä elintasopakolaisten vyöryä.Rasistiks huutelijat on valtamedian lumois vielä,eikä käsitä ollenkaan miksi esim ruotsi on 19 turvallisin maa vaan.No pommit paukkuu ja autot palaa,eikä hiiskaustakaam valtamedias.Jarin tukijat ottaa ny muutaman rikastuttaja hoiviinsa,jari myös,muuten on huuhaata koko teksti.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Uusnatsipuolue SVL:n toiminnan kieltämistä kannattavia oli eduskuntapuolueista vähiten perussuomalaisia äänestävissä. Noh määrähän nykyään pieni.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

Reijo Jokela

"Uusnatsipuolue SVL:n toiminnan kieltämistä kannattavia oli eduskuntapuolueista vähiten perussuomalaisia äänestävissä".
Kertonee koko puoluekentästä hyvin paljon, että persuissa on eniten niitä, jotka tietävät, että tuollaista puoluetta ei ole olemassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hatunnosto, herra Teurajärvi! Esität asiasi hyvin analysoiden ja rehellisesti.

Minusta PS on puolueena paikkansa ansainnut. Populistinen? Aivan varmasti! Mutta samalla PS on ollut puhutteleva, helposti unohtuvan kansan ääni. Tuosta unohtuvasta kansanosasta kumpuaa myös muukalaispelkoa ja ennakkoluuloja ihan yhtä paljon kuin huolta omasta tilanteestaan.

Ennakkoluulot tai pelot eivät itsessään ole rasismia. Olisi hyvä, että näillekin tunteille löytyisi kanavansa. PS voisi olla kanavana ja tehdä työtä ennakkoluulojen voittamiseksi. Nykyinen toiminta näyttää kuitenkin siltä, että ennakkoluuloja ja pelkoja vahvistetaan. Annetaan ymmärrystä vihapuheelle ja pidetään ovea raollaan jopa avoimelle rasismille. Hakkaraisen kirjoitusta lukiessa jopa tuntui, että näitä suomalaisten ennakkoluuloja ja pelkoja jopa kanavoidaan vihapuheeksi.

Minusta on hienoa, että joukossanne on kaltaisiasi suorapuheisia ihmisiä, jotka näyttävät ymmärtävän, ettei "vika" ole muualla. Näin toimintanne voi tehostua ja muuttua uudelleen puhuttelevaksi. Toivottavasti kukaan ei syytä sinua oman pesän likaamisesta. Itse näen sen puhdistamisena.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

mm. pirkanmaalla ryhmä rasismiin päin kallellaan olevia perussuomalaisia kunnallisvaltuutettuja ja kannattajajäseniä on jo hypännyt pois perussuomalaisista ja perustanut Suomen Siniset koska Perussuomalaiset eivät ole tarpeeksi "nuivia" heidän mielestään.

Perussuomalaiset ovat pikkuhiljaa muuttumassa "Salonkikelpoiseksi" mutta suuret laivat kääntyvät hitaasti.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Niin ne hajoaa käsitykset jäsenistöstä Teurajärvellä ja Koivulla. Teurajärvi on suoraselkäisesti tunnistanut rasistisiiven olemassaolon ja toinen ei ole kertaakaan moiseen törmännyt.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Eihän meillä suomalaisilla ole syytä arvostella maahantulijoita sillä onhan meidän pääministerikin suoraan heidät tervetulleeksi toivottanutt ja lupasi oman lukaalinsakin maahantulijoille. Pääministerin tervetulotoivotusta kun muistelee niin kyllä pari kolme ***kelettä ajatuksissa aina tulee.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#10. Yritän oikein hienopiikkisellä kammalla etsiä, löytyisikö kommentistasi jotakin tähän rasismia koskevaan avaukseen liittyvää. En löydä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se rasismi on melko yleistä ja taitaa olla totta, että persuissa niitä on ehkä enemmän kuin muissa puolueissa.

Juuri tänäänhän julkaistiin uuden kyselytutkimuksen tulos, missä kansalaisilta kysyttiin, pitäisikö turvapaikanhakjioita ottaa enemmän. Iso muutos oli tapahtunut, sitten viime kyselyn, jossa vastustajia oli 35% ja nyt uuden kyselyn mukaan vastustajia oli 56%.

Suomalaiset ovat yleisesti melko muukalaisvihamielisiä, mutta rasismiin sitä ei kannata sekoittaa, jos nuo kaikki vastustajat olisivat rasisteja, niin persuilla menisi paljon paremmin varmaan sitten. :)

Maahanmuuton vastustus on näemmä kasvanut, syyt varmaan ovat moninaiset.

Varmasti valtaosa persujen kannattijista on ihan tavallista väkeä, ja olen monesti sanonut, että 10% kannatus on oikea taso, sekin on todella hyvä kannatus, onhan Suomessa samalla tasolla ollut puolueita vuosikausia, eikä kukaan niitä pidä mitättöminä, esim. Vasemmistoliitto ja Vihreät.

Persujen vaalivoitot tulivat isoilla puheilla ja lupauksilla, ja pitää sanoa, että hienosti hoidettu vaalikampanja.

Demarit nyt ilmeisesti yrittävät samanlaista populistista hyökkäystä, kun ovat jo lupauksissaan ohittaneet persujenkin populismin.

Soini ja pesrut ilmeisesti tarvitsevat rasistejakin, tai ainakin maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvia, niitä tuon kyselyn perusteella riittää, eli hauska katsoa seuraavien vaalien asialistaa ja kampanjointia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.R:"Suomalaiset ovat yleisesti melko muukalaisvihamielisiä, .."

En tiedä että puhutko omasta puolestasi, mutta itseäni ainakin potuttaa isosti tämä lässytys jostain rasismista ja vihasta jota mukamas tunnemme jotain vieraita ihmisiä kohtaan.
Minä en itse henkilökohtaisesti tiedä vihaavani ketään(ainakaan tuntematonta), mutta ihmettelen suuresti tätä nykypolitiikkaa, jossa maahamme rahdataan elätettäväksi tuhansittain nuorukaisia, samaan aikaan kun vähennetään esim. vanhustemme hoitamisesta, tahi potkitaan kaltaisiani työttömiä päähän surutta.
Jos siis jotain "vihaa" tässä tuntisin, niin se kohdistuisi korkeintaan tähän suunnattomaan typeryyteen mitä päättäjiemme kohdalta maahamme kohdistuu.
Koitetaan siis pikkuhiljaa lopettaa ne typerät lässytykset rasismista ja vihamielisyydestä ja pohtia miten saataisiin tästä maasta astetta parempi. Ja kun taloutemme jossain kohtaa raketoi(ei toki nykyisillä päättäjillä) ja saamme edes omien kansalaistemme asiat säädylliseen tilaan, niin pohditaan sitten sen jälkeen mitä voimme sitten niille muutamalle miljardille tehdä, joilla asiat tosi huonosti pallollamme.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Minä vihaan vain terroristeja, muut vain ärsyttävät.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Rasismiahan on sekin jos maahantulleen tekemiä rikoksiakin arvostelee. Sen käsityksen sai, kun Irakilaiset joidenkin mielestä murhasivat Otanmäellä kantasuomalaisen miehen niin poliisiviranomaisen mukaan se ei ollt edes henkirikos.

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainu...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/204796-lisaselvyy...

Tuollainen viranomaisten suhtautuminen kyllä suututtaa suunnanmiehenkin. Etenkin kun/jos rasistiksi luokiteltu pahoipitelee suvaitsevan henkilön (Helsingin asema-aukion tapaus) Vaikka henkilö muutaman päivän kuluttua kuolee niin kuolemantuottamuksesta syytetään vaikka todellista kuolemansyytä ei vieläkään tiedetä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126356...

Tällainen viranomaisten erilainen suhtautuminen rikoksiin nostaa kyllä muutamia ***keleitä ajatuksiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toivottoman, pohjattoman lukutaidotonta. Poliisin mielestä Otanmäessä tapahtui nimenomaan henkirikos, tarkemmin sanoen tappo.

Poliisi tiedotti ensin yleisesti, että henkirikos on tapahtunut. Sitten täsmennettiin, että kyseessä ei ollut lievä tapaus eli surma tai törkeä kuolemantuottamus vaan ihan oikea henkirikoksen perusmuoto eli tappo, ryöstön yhteydessä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Poliitikko on kuin lepakko. Kun tuulivoima käy hänen ylitseen, niin häntä ei enää ole. (Työmiehen tietolaarista poimittu)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eipä kukaan väittäisi ettei niitä ole ollenkaan.. no joku väittää minua rasistiseksi ja joku toinen ei.. käsitys on laaja..

Miten usko että päättävillä paikoilla on täysrasisteja jotka eivät näe tahtoisi yhtäkään mustaa/tumman ihoista.. Sen ihon värin takia..

Risto Laine

Kokonaista kolme ihmistä. Olen aina tiennytkin, ettei saa yleistää ja varsinkaan yleistää, huom! yleistää.

Odotellaan oikeuden päätöstä. Eiks ni?.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Itseäkin harmittaa, että muutama PS-hörhelö pilaa asiallisten perussuomalaisten maineen.

Täällä usarissa blogaavat perussuomalaiset esiintyvät ennimmäkseen edukseen ja tuovat ansiokkaan lisänsä keskusteluun.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Islamin, monikulttuurin ja poliittisen korrektiuden ihannointi rehottaa suvaitsevaisten joukossa, ja näiden ihannointi on moninkertaisesti marginaalista rasismia haitallisempi ilmiö, mistä voi hankkia todisteita esim. Saksan ja Ruotsin kaltaisista maista. Unohtuiko jo, mitä esim. viime uutena vuotena tapahtui? Eikä nykyään Suomessakaan tytöt uskalla enää kulkea kaduilla ilman että joutuvat "turvapaikanhakijoiden" ahdistelemaksi ja huorittelusyytösten kohteiksi.
https://www.youtube.com/watch?v=biS1jUiaj4M

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Jari-Pekka, milloin loikkaat?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Jari-Pekka, milloin loikkaat?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tiekarhulla tasoitetaan soratiessä olevat epätasaisuudet ja puoluekurilla puolueessa vallitsevat rypyt. Suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä on olennaisen tärkeää, että kaikkien puolueitten väki lanataan tietyn haarukan mukaiseen tasaiseen harmauteen ja annetaan valtionvarainministeriön, YK:n tai EU:n (lobbareitten) päättää, mitä maassa tehdään.

Käyttäjän KuistioJorma kuva
Jorma Kuistio

Kiitos hyvästä, rehellisestä kirjoituksesta. Itsekin tunnen muutamia persuja ja heidän joukossaan on näitä maahanmuuttokriittisiä, mutta ei rasistisia henkilöitä. Ikävä kyllä, niitä rasistejakin joukkoon kuuluu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Blogistilla meni nyt vähän överiksi, mutta mehän tiedetään syyt. Eiks niin Jari-Pekka? Pidetäänkö tietonamme, vai?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Skismaa porukassanne? No eihän tuo mitenkään uutta ole kun on kyseessä PS-puolue.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jari-pekka "valaistui" koskas Seppo? Tunnen minäkin fiksuja persuja, joista rasisteita ei saa tekemälläkään, kuten Antti B Kaarinasta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Seppo Leskinen. Jari sahasi juuri omaa oksaansa jolla istuu, mihin puolueeseen Jari loikkaa, tätä olen miettinyt kun Teurajärven blogi ilmestyi.

Veikkaukseni. Keskusta vai Demarit, veikkaukseni Teurajärvi valitsee Keskustan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Meidän tulee keskittyä poistamaan kaikki rasimin syyt ensin Oulun seudulla ja sitten koko Suomessa ja jatkossa koko maapallolla.

Eiköhän rasismi katoa , kun sen syyt poistetaan.

P.S. En usko, että Oulun seudun perussuomalaisten katoaminen maailmankartalta poistaisi rasismia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä ja järkevä perussuomalainen kannanotto rasismiin.
Ei voi muuta kuin yhtyä blogistin käsityksiin,
koska omat käsitykseni ovat hyvin lähellä näitä käsityksiä.

Se että minä olen samaa mieltä
ei tietenkään takaa että blogisti olisi oikeassa,
hän on vain minun mielestäni oikeassa.

Olen hyvin mielissäni tästä kirjoituksesta

Olen hyvin pahoillani niistä perussuomalaisten kirjoituksista
joissa rasismia ja rasisteja puolustellaan
ja rasismin merkitystä vähätellään.

Käyttäjän amgs kuva

Jari-Pekka Teurajärvi, luin tektiasi ja olin hetken verran hiljaa ja ihan oikeasti liikutuin. En ikinä olisin uskonnut, että joku puolueestasi olisi tullut kertomaan asioita noin kuten ne ilmaisit. Näin moni, hyvin moni suomalainen on miettinyt.
Tänä aamuna luin, että yhden tutkijan mukaan yksi syy siien miksi perussuomalaisten kannatus ei nouse nykyistä enemmän on nimenomaan tämä "veljeily" ääriajattelijoiden kanssa ja kyllä moni muistaa Immosen poseeraukset ääriajattelijoiden kanssa. Puoluesihteeri kuittasi, että se on vanha asia, mutta se on vielä ihmisten muistissa.
Kiitos ja voimia!

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ana María Gutiérrez Sorainen. Näin meillä Suomessa puolueestaan lähtevä yleensä kertovat asiansa. Henkilökohtaisesti en ole ainoankaan puolueen jäsen, suurella mielenkiinnolla silti seuraan poliittisia pyrkyreitä, jotka heittävät hyvästit entiselle puolueelleen. Teurajärvi on yksi mielenkiintosin pyrkyri. Ana María, kaikki ei ole sitä, miltä näyttää.

Reijo Jokela

"kyllä moni muistaa Immosen poseeraukset ääriajattelijoiden kanssa".
Entäs tämä Palefacen ja Arhinmäen poseeraus väkivaltaisella musiikkivideolla.
Yksi esiintyjistä, jonka kanssa nuo herrat yhteistyötä tekivät on islamilaista ideologiaa kannattava, joka tappoi vanhuksen puistossa.

Käyttäjän TommiLaitinen kuva
Tommi Laitinen

Mikä ko. musiikkivideosta tekee väkivaltaisen?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #63

Hyvä kysymys. Kuulemma musiikkivideo on tehty 2 kuukautta ennen kyseistä rikosta! Miten videossa esiintyneet olisivat tiennet tulevaisuudesta? Ehkä perussuomalaisten puoluetoimistosa osataan ennustaa. Paleface ei sitä voinut tehdä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #64

A.M.G.S:"Paleface ei sitä voinut tehdä."

Mikä Immosen "poseerauksesta" tekee väkivaltaisen? Miksi tuo Immosen esiintyminen on jotenkin erilainen kuin esmes Palefacen? Miten Immonen voisi tietää tulevaisuudesta..jos siis haluat(ja mikset haluaisi) niputtaa nätisti Torniaisen&Immosen.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #63

Todistetusti väkivaltainen henkilö.

Marko Parkkola

"Maalla käytetään yleisemmin arkikielessä sitä vanhaa suomalaista sanavarastoa, mikä kaupungeissa on jo kiellettyä."

Repesin tälle vitsille niin pahasti, että lopetin lukemisen :)

Meinaatko Teurajärvi että persujen alamäki olisi jo niin paha, että sinun tarvitsee etsiä uutta poliittista kotia, jossa päästä framille? Keskusta voisi olla hyvä vaihtoehto.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Huokaus..... Rasismi voi kiessus. En ole rasisti ja siksi olen erittäin huolissani siitä. että sanaa yleensä käytetään heppoisin perustein.
Rasismin olemus tai tulkinta on kuin pesuainemainos tänä päivänä ja siihen syyllistyvät, no antaa olla.

Rasistikorttia ei saa käyttää väärin. Asia on vain näin. Sillä ei saa leikitellä.

Oma esimerkki. Minulla on kaveri täysin tumma Keniasta. Tunnettu iätjaajat, silti väittelemme seepran väristä. Minusta se on valkoinen mustilla raidoilla, hänestä se on musta valkisilla raidoilla, ja sitten me nauretaan.

Tunnen toki häpeää kysymys onkin vain siinä. Kumpi osapuoli ottaa asian vakavammin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Teurajärveltä fiktiivinen kirjoitus. Olen toiminut Perussuomalaisissa aktiivisesti 8 vuotta, enkä osaa varmaksi sanoa kuka on ehta rasisti.

Teurajärvi ensin kertoi rasismi-termin olevan tulkinnallinen ja sitten tulkitsi, tuomitsi ja leimasi huolettomasti puolueensa "näyttävän sallivan rasismin" ja "puolueessa rehottavan rasismin". Eli mies ampuu sanallisesti sumeilematta omia selkään. Sillä saa osumia, mutta saattaa lukuisat epäilyksen alaisiksi ja sisäpiiriläisenä antaa puoluetta saatanallisena pitäville syyn epäillä vainoharhojaan todeksi. Olennaista on, kuinka suuri osa persuista on "epäilyttäviä", mutta se jäi täysin auki.

Yhtään todistetta jo tunnettujen muutamien viitteellisten tapausten lisäksi ei Teurajärvi anna.

Törkeän leimaava persuvihaan yllyttävä kirjoitus. Demarit tähtäimessä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Omissa silmissäni Perussuomalaisten osakkeet nousivat Teurajärven blogin ansiosta. Kunnallispolitiikassa tapaamani persut ovat olleet myös fiksua porukkaa, mutta samaa ei voi todeta näistä julkisuuteen haketuvista möläyttelijöistä.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Armeija-aikanani Kajaanissa iltalomalla olin kahvilassa ja porukkaa parveili aikalailla ja monenlaista. WC-käynnin aikana pari romaania eli mustalaista oli minulta rahaa vailla. Vastasin etten anna. "Siehän rasisti oot kun et anna meil rahaa". Muistan tämän rasisti-sanan, ja yleensä tapauksen, vaikka siitä on aikaa kohta viisikymmentä vuotta.

Minulla oli tietty käsitys mustalaisista, joka on säilynyt osin samanlaisena näihin päiviin. Pidemmälle meneviä ongelmia ei ole ollut koskaan. Kiinostaisi tietää olinko minä rasisti? Vai käyttäytyivätkö he rasistisesti minua kohtaan?

Rasismi- ja rasisti-sanaa käytetään suruttomasti lyömäaseena nykyään. Rotuviha ja outojen rotujen käyttäytymisen tunnistaminen ja niihin tutustuminen ovat eri asioita. Rotuvihan ymmärrän rasismiksi.

Marko Parkkola

Luin että Teurajärvi olisi valmistumassa opettajaksi? Tuolloin pesäero perussuomalaisiin on kyllä uravalinnan kannalta paikallaan. Julkisella puolella ei tunneta käsitettä poliittinen syrjintä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Minun kolussani oli opttajina entisiä suojeluskuntalaisia
(miehet) upseereita ja ( naiset )lottia. Mielestäni tässä pilattiin monen nykyisen vanhuksen tulevaisuus.

Miten hän tulisi tulisi toimimaan toisin, kerropa se.

Reijo Jokela

´"Rasistinen motivaatio rikoksessa voi kuitenkin johtaa ankarampaan tuomioon, kuin vastaava rikos ilman rasismia".
Eli uhrin etninen tausta määrää rangaistuksen kovuuden. Kun oikeuslaitos asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan etnisen taustan perusteella puhutaan jo ihan oikeasta rasismista.

Reijo Jokela

"rasistisista kommenteistaan muslimilasten virpomiskommenteillaan".
mikähän tuossa lausunnossa oli rasismia?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älä välitä pilkkaajista. Perussuomalaisissa on virinnyt ihan tervettä henkeä, sellaista mitä edustavat mm. Juvonen, Elovaara. Valitettavasti vain Perussuomalaisissa on ollut ankara kohtalo sellaisille jotka kehtaavat kritisoida puoluetta sisältäpäin.

Marko Parkkola

Tervettä henkeä kuten Elovaara, joka halusi väen väkisin tehdä laittoman päätöksen Tampereen kaupunginhallituksessa kieltämällä yhdeltä ravintolalta terassin Hämeenkadulla. Hallinto-oikeudessahan nuo kaatuu ja rahaa palaa.

Elovaaralle tervemenoa demareihin. Teurajärveä odottaa aivan varmasti keskusta.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #85
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet Petra oikeassa, Elovaaran kannanotot ovat olleet piristävää luettavaa ja Juvonen on rohkea oman tiensä kulkija.

Reijo Jokela

Eivät he ole mitään oman tien kulkijoita, vaan he sattuvat kulkemaan samaa tietä kuin sinä. Ei se kenestäkään rohkeata tee. Itse en viitsi mennä "oikeamielisyydessäni" niin pitkälle, että alkaisin pitämään kanssani samaa mieltä olevia, jotenkin muita rohkempina.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #58

Jokela, puolueen valtavirran mukana kulkeminen ei vaadi rohkeutta. Sen sijaan valtavirrasta poikkeamisessa on kyse uskalluksesta. Kyllä minä pidän myös Immosta ja varsinkin Tynkkystä uskaliaina ja rohkeina miehinä, vaikkeivät nuo herrat omaa kantaani edustakaan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Petra olet aika ennakkoluuloinen ja kysynkin oletko suvaitsematon? Kuten jo aiemmin totesin rasismi sanaa ei saa käyttää kevyin perustein.

Itse PerusSuomalaisena en ole kokenut minkäänlaista syrjintää sen vuoksi, että olen maltillinen ja suvaitseva.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ole koskaan kutsunut ketään rasistiksi, tiesitkö sitä? Että kumpikohan meistä on ennakkoluuloinen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #57

Hyökkäys on paras puolustus, eiks je?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #57

Suvaitsematon on se mitä tarkoitan....lähinnä. Yleistäminen on kanssa niitä juttuja joita en hyväksy. Ennakkoluuloinen en todellakaan ole.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #62

Jaha, mitäs yleistämistä se sitten olisi kohdallani, että totean että perussuomalaisissa on fiksuja tyyppejä. Toinen totuus on se, että puolueessa on useita henkilöitä poliisin juttusilla aiheesta kiihottaminen. Yleistämistä olisi se, että toteaisin koko poppoon olevan samasta puusta veistetyn. En ymmärrä yhtään, mitä yrität minulle kertoa.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #65

"Toinen totuus on se, että puolueessa on useita henkilöitä poliisin juttusilla aiheesta kiihottaminen".
Todellinen totuus. Taisi löytyä selitys alhaisille syntyvyysluvuille, kun tuostakin joutuu poliisin juttusille.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #65

Asia selvä....samaa kanteletta tässä soitellaan. Loppujen lopuksi...

Eli PS on salonkikelpoinen yleisesti ottaen.

Pekka Pylkkönen

Hyvä kirjoitus jossa 'mutta' oli niin heikosti esillä että siihen voi yhtyä melkein mistä tahansa suunnasta.

Sanoisin että
- ihmisten solvaaminen ja tuomitseminen toisten ihmisten teoista pitää lopettaa. Se alakerran somalibussikuski ei ole millään tavalla vastuussa terrori-iskuista. Se Itä-Helsingin radikaali muslimisaarnaaja joka kehottaa ihmisiä tappamaan vääräuskoisia taas on. He eivät ole sama ihminen.

- maahanmuuttopolitiikan tai jonkun sen osa-alueen kritisoiminen voi kummuta joko rasismista tai jostakin rationaalisesta näkökulmasta; rasisteja ei saa yrittää selittää rationaalisiksi eikä rationalisteja saa yrittää leimata rasisteiksi.

- ihmisten ennakkoluuloihin ei pidä vastata vihaisesti. Ennakkoluulot eivät käskemällä poistu. Pihtiputaan mummon luottamuksen voittaminen tarvitsee aikaa, ei karjumista. Se että ennakkoluulot muuttuvat toiminnaksi tai solvaamiseksi taas ansaitsee tuomion.

Luulen että melkein kaikki meistä haluavat määritellä itsemme tolkun ihmisiksi ja muut persläviksi. Emme ymmärrä toistemme näkökulmia ja puhumme ristiin. Kun toinen ei näytä tajuavan mitään, kaikki menettävät hermonsa. Ainakin rasismi terminä on minusta tällä hetkellä hyvin keskustelua degeneroiva. Sen käytöstä tulisi ehkä siirtyä spesifimpään kielenkäyttöön. Esimerkiksi persujen kohdalla koko puolueen syyttäminen rasistien kanssa flirttailusta on aika köyhää verrattuna siihen että tuodaan esille tarkasti mitä milloinkin koetaan vääräksi.

Mitä ylipäätään voidaan sanoa, se voidaan sanoa myös selvästi. Toveri Wittgenstein.

Reijo Jokela

"Älä välitä pilkkaajista. Perussuomalaisissa on virinnyt ihan tervettä henkeä, sellaista mitä edustavat mm. Juvonen, Elovaara".
Tämä tervehenkissyys linee yhtä kuin se, että he ovat jostakin samaa mieltä kanssasi.

Reijo Jokela

Ihmetyttää miksi ihminen roikkuu rasistiseksi mieltämänsä puolueen jäsenenä. Jos kerran tiedostaa, että puolue hyväksyy rasismin ja on jäsen, niin minusta silloin hyväksyy itsekkin rasismin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mutku...mutku...sen avulla saa luottamuspaikat ja niiden kokouspalkkiot!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ihmetyttää miksi ihminen roikkuu rasistiseksi mieltämänsä puolueen jäsenenä. Jos kerran tiedostaa, että puolue hyväksyy rasismin ja on jäsen, niin minusta silloin hyväksyy itsekkin rasismin."

Ei se kyllä noin ihan ole.
Eivät perussuomalaiset virallisesti mikään rasistinen puolue ole ja mm. puolueen ministerit ja kansanedustejat ovat tuominneet rasismin, jotkut ehkä vähän pitkin hampain ja käs nyrkissä taskussa, mutta kuitenkin.

Tässähän blogissa on kyse puolueen virallisen kannan ja ohjelman kannattamisesta ja sen epävirallisen vihapuhekulttuurin vastustamisesta joka vallitsee puolueen ohjelmasta huolimatta ja jota puoluejohto ei kykene eikä uskalla lähteä kovistelemaan.

Siinä mielessä tämä on rohkea bloki.
Saa nähdä saako tämä linja puolueessa yleisen tuomitsem lisäksi myös kannatusta.

Toistaiseksi tälle puolueen "wirallisen" linjan puolustamiselle kannatusta näyttää tulleen vain sellaisilta jotka eivät muuten ole puolueen kannattajia.

Reijo Jokela

Ei kyllä tuo on selkäänpuukottamista ja oman edun tavoittelemista. Jos puolue toimii kuten puolue, niin tuollaisesta heitetään ulos.
Esim. jos joku Kokoomuslainen lähtisi riskiretkelle väittäen Kokoomusta talousrikollisten ja veronkiertäjien puolueeksi, niin kenkää varmaan tulisi. "Veroparatiisi kytköksiä ja talousrikoksia" nimittäin löytyy kosolti puolueesta, eikä puolue ole kyllä mitenkään selväsanaisesti pesäeroa näihin tehnyt. Sama taitaa koskea Keskustaa. Jopa ministeritasolla on tällaista.
Jos puolue aikoo jotenkin pärjätä, niin mustamaalauksella omaa etua tavoittelevat on erotettava puolueesta, vaikka tuo oman edun tovoittelun keppihevosena olisi rasismi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #55

Jos PS toimisi niin kuin muut vastuulliset suomalaiset puolueet, olisi rasistit heitetty pihalle. Nythän esimerkiksi somalivapaita kokoustiloja vaatinut Esko Saastamoinen on voinut jatkaa puolueessa merkittävissä luottamustehtävissä. Vai onko tosiaan PS:n poliittinen tavoite rasismin suojeleminen?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #56

Asia on noin, mutta miksi olet vastannut kommenttiini, kun tuo kommenttisi ei siihen liity?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #56

Älä levitä huhuja tai valheita. Saastamoinen vaati uusia tiloja, koska PS:n kokoustilat olivat läpeensä homeessa. Kaupunki piti tahalleen PS:n valtuustoryhmää tiloissa, jotka olivat terveydelle vaaralliset.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #71

Sinä kun olit ilmeisesti paikan päällä silloin kuulemassa, voisitkin kertoa, mitä tarkalleen tapahtui?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun persujen harvat tolkun ihmiset valaistuvat oman puolueensa mahdottomasta taakasta, niin tulevissa kuntavaaleissa ei persujen listoilta ole valittavana kuin tolkutonta väkeä. Teurajärvelläkin on kiire pelastaa maineensa tolkun miehenä joka on vain eksynyt väärään seuraan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tässäkin totean, että olen rasisti, rotuerottelija siinä kuin uusisuomalainen suhteessaan savolaiseen. Afrikassakin ovat rotutietoisia.
Rotusortu on sitten toinen asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Oletko sitä mieltä että uusisuomalaiset ja savolaiset pitäisi erottaa toisistaan ja savolaiset pitäisi palauttaa savoon uusisuomalaiset Helsinkiin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Jos lukisit vapaita länsimaisia ja sananvapautta arvostavia kirjoituksia, et kirjoittaisi tällaista joutavaa propagandaa. Asioista saa sanoa vapaassa maailmassa, niinkuin ajattelee. Turha ottaa Hakkaraista tai jotain muutakaan tikun nokkaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jari-Pekka siirtyi sitten kepuun.

Melkein olisin laittanut rahani loikalle demareihin, mutta ehkä noilla lakeuksilla kepu on turvallisempi kohde loikkarille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jari-Pekka ei ollut riittävän rasisti kelvatakseen persuille,
eikä riittävän antirasisti kelvatakseen demareille.

Keskusta lienee sitten vaihtoehto siltä väliltä.
Sinne kelpaa entiset rasistit ja wannabe- rasistit. Ei oo nii nuukaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No Tolppanen kelpasi demareille. Niitä harvoja, ehkä ainut kansanedustaja jonka blogi on suljettu rasistisen kirjoittelun takia :D

Mutta onhan tuo rasimipuhe ihan hiton väsynyttä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #90

"No Tolppanen kelpasi demareille. Niitä harvoja, ehkä ainut kansanedustaja jonka blogi on suljettu rasistisen kirjoittelun takia :D"

Niinpähän taisi käydä.
En tiedä oliko kannatuksen kannalta hyvä vai huono siirto ottaa Tolppanen demareihin. Kaipa ne itse ajatteli että hyvä siirto, ei ne muuten sitä olis ottaneet.

Minä en olisi ottanut, mutta minähän en ole itsekään demari, joten ei minulla ole mitään sanavaltaa eikä äänioikeutta. Onneksi on sentään oikeus arvostella demareita tästä ja niin sen teen.

"Mutta onhan tuo rasimipuhe ihan hiton väsynyttä."

Rasistinen vihapuhe ei kylläkään ole väsynyttä,
mutta sen arvostelu kylläkin sitä on.
Asioiden pitäisi olla juuri päinvastoin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoinen ilmiö, noin yleisesti ottaen kaikkien poliitikkojen keskuuudessa, tämä rasismi. Sen avulla jokainen tuntematon uuvatti voi loistaa hetken julkisuuden parrasvaloissa. Muusta osaamisesta sitten viis. :-)

Toimituksen poiminnat