Oulussa lietsotaan vastakkainasettelua

Oulussa järjestetään lauantaina 1. lokakuuta kaksi mielenosoitusta. Mielenosoitukset ovat poliittisten äärilaitojen masinoimia eli sitä porukkaa, joiden toiminnan rajoittamiselle on viime päivinä mietitty laillisia keinoja.

Ensimmäisessä mielenosoituksessa ovat järjestäjinä ideologialtaan äärivasemmistoa edustavat tahot. Tämä porukka sai keppihevosen mielenosoitusten aallolle Helsingin Elielin aukion kuolemantapauksesta. Mielenosoitus on verhoiltu rasismin vastaiseksi, vaikka todellisuudessa sillä halutaan vahvistaa oman äärilaidan kannatusta.

Rasismin vastaisella teemalla mukaan on saatu myös tolkun ihmisiä ja jopa ministerit ovat haksahtaneet osallistumaan, tajuamatta seisovansa ääriliikkeen mielenosoituksessa.

Perussuomalaisten asema valtioneuvostossa ja perussuomalaisten aikaan saamat korjaukset haittamaahanmuuton kitkemiseksi ovat saaneet äärivasemmiston varpailleen. Pelkona on, että perussuomalaiset saavat pysyvän aseman luotettavana hallituskumppanina.

On huomattu, että perussuomalaiset tulevat hyvin toimeen porvarihallituksessa ja nykyinen hallitus saa uudistuksia kiihtyvällä tahdilla aikaiseksi. Voidaan sanoa, että toisella porukalla on unelma ja toinen porukka toteuttaa omaansa.

Toisessa mielenosoituksessa ovat järjestäjinä äärioikeistolaiset voimat. Tämä porukka sai keppihevosen Kajaanin Otanmäen surmasta. Kysymyksessä on vastamielenosoitus rasismin vastaiselle mielenosoitukselle. Jokainen voi päätellä, että ovatko mielenosoituksen järjestäjät sitten niitä aitoja rasisteja? Mielenosoitus on verhoiltu maahanmuuttoteemalla, vaikka todellisuudessa tavoitteena on perustaa uusi äärioikeistolainen puolue.

Maahanmuuttoteemalla mukaan on saatu maahanmuuttokriittisiä, kuten perussuomalaisia ja he seisovat tajuamattaan äärioikeiston mielenosoituksessa kuuntelemassa kuinka tämän puoluestatusta havittelevan äärioikeistolaisporukan johtajat haukkuvat suvaistevaisten lisäksi perussuomalaiset. He haukkuvat itse asiassa aivan kaikki, paitsi itsensä.

Äärioikeistolle ei kelpaa perussuomalaisten ansiosta tiukentunut maahanmuuttopolitiikka, vaan maahantulijat pitäisi heidän mielestään mielummin vaikka ampua rajalla.

Perussuomalaiset toteuttavat omaa politiikkaansa parlamentaarisin keinoin. Tämä on paras ja demokraattinen tapa vaikuttaa yhteisiin asioihimme. Ääriliikkeet eivät tule koskaan saamaan Suomessa riittävää kannatusta toimia parlamentaarisin keinoin, joten heille ainoaksi mahdollisuudeksi jäävät lailliset mielenosoitukset.

 

Jari-Pekka Teurajärvi (pj.)

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

 

Voit lukea kaikki aikaisemmat Jari-Pekka Teurajärven kirjoittamat Uuden Suomen blogit täältä: http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

 

LÄHTEET

 

Facebook tapahtuma: Peli Poikki! -mielenosoitus Oulussa 1.10.2016

Facebook tapahtuma: Mielenosoitus maahantunkeutumista vastaan

YouTube: Suomi ensin -mielenosoitus Kajaanin Otanmäellä 15.9.2016

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Perussuomalaiset toteuttavat omaa politiikkaansa parlamentaarisin keinoin."

Niinpä niin. Blogisti Teurajärven nimi on liitetty katupartiointiin.

http://yle.fi/uutiset/3-8589921

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kansalaispartio Katuhaukat ei ollut perussuomalaisten hanke. Perussuomalaiset toki ovat olleet myötämielisiä erilaisille kansalaispartioille aina oikeusministeriämme ja kansanedustajia myöten. Kansalaispartiointi ei ole politiikkaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"On huomattu, että perussuomalaiset tulevat hyvin toimeen porvarihallituksessa" Huomattu on ja se näkyy persujen kannatuksen romahtamisessa. Nykyinen SOS-hallitus tekee oikeistolaisinta politiikkaa, jota oman aikanani on mikään hallitus tehnyt, jopa Ahon porvarihallitus kalpenee tämän SOS-hallituksen rinnalla. Nämä hallituksen "uudistukset" tarkoittavat köyhän kansan kurjistamista ja kansan kahtiajakamista. Persut "työvänpuolue ilman sosialismia" on valheena yhtä suuri kuin kok. lanseerama "työväenpuolue Kokoomus"

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei se mikään poliittinen äärilaita ole, jossa pidetään kaikkia ihmisiä yhdenvertaisina ja vastustetaan väkivaltaa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"He haukkuvat itse asiassa aivan kaikki, paitsi itsensä."

Tähän samaan sarjaan kuuluu myös blogistin puolueen puheenjohtaja joka puolelle raivokkaasti huitovine "plokeineen", joissa vaihtoehtojen analysointi ja itsekritiikki loistavat poissaolollaan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No se tuli nyt sitte Teurajärvi haukuttua perussuomalaisetkin mielenosoitukseen osallistujat ymmärtämättömiksi. Kirjoitat toisen mielenosoituksen olevan vastamielenosoituksen rasismin vastaiselle mielenosoitukselle. Se on siis mielenosoitus rasismin puolesta. Siinä olet varmaankin kyllä oikeassa. Kyllä minä luottaisin niiden osallistuvien perussuomalaisten olevan ihan oikeasti puolueenne rasistisiipeen lukeutuvia.

Toimituksen poiminnat