Pelaa kotimaisia uhkapelejä

Näin jääkiekon MM-kisojen aikana kehoitan jälleen suosimaan suomalaista. Veikkauksen pelejä pelaamalla saat joko veikkausvoittoja tai tuet kotimaista liikuntaa, taidetta, tiedettä, nourisotyötä sekä muita tärkeitä kohteita. Veikkauksen varat käytetään meidän suomalaisten hyväksi. Pelaajat saavat voittoina 55 prosenttia sijoittamistaa rahoista takaisin. Pelieuroista 27 prosettia ohjataan yhteiseksi hyväksi meille kaikille. Pelien tuotosta suunnataan yli 500 miljoonaa euroa suomalaisille edellä mainittuihin kohteisiin.

 

Pelaamalla ulkomaisten peliyhtiöden pelejä tuet ulkomaisia yksityisiä firmoja. Rahat menevät tällöin rikkaiden taskuun, mikäli et sitten satu voittamaan rahoja omaan taskuusi.

 

Veikkauksen tarjoamat kertoimet peleihin eivät ole valitettavasti kilpailukykyisiä ulkomaisten yhtiöiden vastaaviin. Tähän pitäisi saada parannus ja siihen pystyvät vaaleilla valitut päättäjät vaikuttamaan, sillä Veikkaus on täysin kotimainen ja valtion eli meidän suomalaisten omistama kansallinen rahapeliyhtiö.

 

Jari-Pekka Teurajärvi, Oulu

 

Kirjoitus on julkaistu mm. Forum24-lehdessä 12.5.2016 (printti) ja 12.5.2016 (verkko)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Suomalainen voittaa aina ei ole synonyymi sille, että suomalaiset voittavat aina:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/05/13/sala-autom...

Moiset palkkivirkahimmelit pitäisi lopettaa, ja asettaa alalla toimijoille haittavero, joka tilitetään suoraan valtiolle.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

RAY ja Veikkaus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Mikäli Veikkauksen tyyliselle firmalle asetettaisiin haittavero, olisi se ainoa vastaava firma joka veron maksaisi, sillä kilpailijat eivät edes saa toimia Suomessa. Internet mahdollistaa kuitenkin pelaamisen minkä tahansa globaalin pelifirman sivuilla.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Eivät ole enää pitkään:

http://yle.fi/uutiset/nokian_ex-johtaja_vetamaan_r...

Sen sijaan että näitä himmeleitä tekohengitetään näennäisillä organisaatiouudistuksilla, ne pitäisi laittaa lihoiksi kokonaan.

Haittavero on vain siivu rahapeliyhtiön välistävetämästä summasta, mutta oikeassa olet siinä, että jos ulkomaisten pelitalojen siivut ovat kovin ohuet, niin vaikea niitä vastaan on kilpailla ja siitä enää mitään maksaa.

Tosin, vain hyvin pieni osa vedonlyöjistä etsii parhaimman kertoimen, eli menkööt.

Toimituksen poiminnat