Keuruun kaupunki noudattaa lakia

Vihdoin löytyi kunta, jossa noudatetaan maankäyttö- ja rakennuslakia vastaanottokeskusten / hätämajoitustilojen osalta. Nimittäin Keuruun kaupungin rakennusvalvonta on vaatinut paikalliselta yrittäjältä lupia kuntoon. Yrittäjällä on vastaanottokeskus entisen varuskunnan tiloissa.

Rakennustarkastaja Teemu Pekkanen sanoo, että jollei lupahakemusta tuohon mennessä tule, lähettää rakennusvalvonta keskeytysmääräyksen luvattoman toiminnan lopettamiseksi.

Selvitin hätämajoitustilojen lupa-asioita Oulun kaupungissa syksyllä 2015 ja lupa-asiat eivät olleet kunnossa. Tilat olivat Oulun tapauksessa kaupungin omistamia, joten "luvilla ei kuulemma ole niin väliä".

Kastellin väliaikaisen hätämajoitustilan vuokrasopimus piti loppua vuoden 2015 loppuun mennessä. Väliaikaisuutta jatkettiin kaupunginjohtajan päätöksellä kesään 2016 saakka. Tuolloin todennäköisesti päätetään jatkaa vuoden 2016 loppuun asti ja niin edelleen. Ilman asianmukaisia lupia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Sen kun laitetaan lupa-asiat kuntoon jos se nyt jollekin byrokraatille niin tärkeää. Luulisi että Keuruun kunnalla olisi tärkeämpiä asipita hoidettavana.

Markku Tervo

Tuntuu että nämä verovaroilla ylellistä elämää elävät positiivisesti varautuneet suvaitsevaisuuden sipulit leijailevat ihan eri todellisuudessa kuin me muut?

Kilpailutuksessa olisi ensiarvoisen tärkeää että kilpailun ja tulosvastuun herkkua saadaan tarjottua tasapuolisesti kaikille samoilla pelisäännöillä. Ketään suosimatta, ketään syrjimättä. Tämä siitä syystä että tulkinnat ja näkemykset lakien ja lupa-asioiden merkityksestä sekä ylipäätään yhteiskunnan yhteisestä edusta yhdentyisi sekä myös siitä syystä että kansalaisten ja eri alojen ja työntekijä-järjestöjen keskinäinen yhdenvertaisuus lain edessä toteutuisi.

Niin karmealta kun tämä kuulostaakin, saattaisi olla ihan paikallaan ruveta keventämään ihan tosissaan byrokratiaa ja verovaroilla turvallisesti elävien henkilöiden määrää. Henkilöstöpalveluyritykset ottavat taatusti mielellään byrokraattienkin tehtävät hoitaakseen.

Markku Tervo

Jostakin syystä tuntuu että kansalaisia ei todellakaan kohdella lain mukaan tasa-arvoisesti esimerkiksi näissä kukkahattuhyysäreiden mainitsemissa lupa-asioissa.

Samaan aikaan kuin veroja suoraan kuormasta ahmiva suomenruotsalainen virkamieskunta ja koko kaksikielinen hallintoapparatti oikeusistuimia ja verottajaa myöten hyppyyttää ja simputtaa hampaat irvessä tavallista rahvasta erilaisilla luvilla ja korteilla tai niiden mahdollisilla puutteilla. Samaan aikaan laittoman maahanmuuton kanssa ollaan hyvinkin välinpitämättömiä ja joustavia.

Erikoista eikö totta?

http://mvlehti.net/2015/11/25/tajukangas-cafe-bagd...

Kuka maksoi alvit? Entä tellit, lellit ja muut työnantajamaksut? Maksoiko niitä kukaan? Tehtiinkö työ ilman kuittia? Maksoivatko kehitysmaalaiset verot tuotosta? Onko heillä ylipäätään työlupa? Jos ei, ovatko he syyllistyneet rikokseen? Onko teatteri syyllistynyt rikokseen?

Lisää kysymyksiä: Oliko kehitysmaalaisilla hygieniapassi? Ovatko he saaneet koulutusta hygienia-asioihin?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Muistaakseni ainakin Kontiorannan varuskunnassa 1979 kasarmirakennukset oli tarkoitettu varusmiesten asuttaviksi. Varusmiehethän eivät ole ihmisiä, joten turvapaikanhakijat eivät voi noin vaan asua kasarmeissa. Vai oliko Keuruulla tarkoitus majoittaa entisiin ponttoonisiltahalleihin?

Toimituksen poiminnat